Gratis download: Scenario selectiegesprek voor werkgevers

22 juli 2022 | Personeelsbeleid, Rekrutering en selectie

Tijdens een selectiegesprek moet je als werkgever uitmaken of een kandidaat de juiste vaardigheden en ervaring heeft en of hij/zij past bij jouw organisatie. Welke vragen stel je en hoe pak je dit aan? Om je een houvast te geven bij deze gesprekken stelde ik dit ‘scenario selectiegesprek’ op. Gratis te downloaden!

Het sollicitatiegesprek is een van de belangrijkste onderdelen in het selectieproces. Tijdens een sollicitatiegesprek kun je niet alleen dieper ingaan op de vaardigheden en werkervaring die iemand heeft genoemd in zijn cv, je kunt ook beter beoordelen of iemand qua persoonlijkheid en motivatie bij jouw organisatie past.

Een verkeerde beslissing nemen kan je veel kosten. Dus, die selectiegesprekken goed voorbereiden helpt om een juiste inschatting te kunnen maken of dit de juiste kandidaat is voor jouw job! En de juiste kandidaat, die wil je zeker van bij dat eerste contact laten merken hoe professioneel jij de dingen aanpakt.

Om je als werkgever een houvast te geven hoe deze gesprekken aan te pakken, maakte ik dit ‘scenario selectiegesprek’ op. Het vormt m.i. een goede basis om je selectiegesprekken mee voor te bereiden.

Je kan dit scenario gebruiken zowel voor online als live sollicitatiegesprekken. Good Luck!

Pin It on Pinterest

Share This