Ann Rens - POP Consult & Coaching

Sterker Solliciteren

Al een tijdje bezig met solliciteren? Word je maar niet uitgenodigd op een gesprek? Lijk je altijd 2de te eindigen?

Of heb je al vaak aan solliciteren gedacht, maar lijk je de stap maar niet te zetten? Word je zo gespannen voor een sollicitatie dat het gesprek niet goed gaat? Is de laatste keer dat je een sollicitatiegesprek voerde al een aantal jaar terug?

Kortom: ben je op het punt gekomen dat je wil solliciteren met minder stress en meer succes, maar lukt het je niet alleen? Dan is dit online traject ‘Sterker Solliciteren’ iets voor jou.

Doe de gratis test: Hoe sterk ben jij in solliciteren?

Ann Rens - POP Consult & Coaching

Waarom wil solliciteren soms niet lukken?

Als je een tijdje aan het solliciteren bent zonder resultaat, dan word je daar best wat moe en moedeloos van.

Je krijgt wat negatieve emoties. Je twijfel neemt toe en dat uit zich in je sollicitaties waardoor je terecht komt in een negatieve spiraal. Blijven geloven in jezelf, weten wat je waard bent en dat uitstralen tijdens je sollicitatie is erg belangrijk.

Er zijn natuurlijk externe factoren die maken dat je solliciteren je geen succes opleverde: oa de recruiter kent zijn/haar job niet, het selectiebeleid van de organisatie deugt niet, te veel (jongere) concurrenten, …

Zulke externe factoren kunnen zeker meespelen. Maar durf ook kritisch te kijken naar jezelf en hoe je je sollicitatie aanpak kan verbeteren. Waar loopt het solliciteren vaak mis bij jou?

 • Solliciteer jij voldoende ‘gericht’, dwz op jobs die bij jou passen? Kan je bijvoorbeeld geen geschikte vacatures vinden? Kan jij geen goede zoekcriteria formuleren omdat je echt even niet meer weet waar je goed in bent?
 • Solliciteer je regelmatig maar word je slechts zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? De kans is groot dat je cv en motivatiebrief minder overtuigend zijn dan je denkt.
 • Word je wel uitgenodigd op sollicitatiegesprekken maar kom je steeds niet door de selectie heen? Allicht slaag je er niet in jouw kwaliteiten in het gesprek voldoende tot uiting te laten komen.

Waar je ook de mist ingaat, goed nieuws: je kan hier iets aan doen, nl. jouw sollicitatiestrategie aanpakken! Strategie, je leest het goed, want solliciteren is niet zomaar 1 ding, maar een totale aanpak.

Wat is Sterker Solliciteren?

Bij POP Consult & Coaching hebben we een jarenlange ervaring in zowel ondersteunen van KMO’s bij hun HR beleid als in het 1-op-1 coachen van mensen op zoek naar een nieuwe job. Het voordeel is dat we dus qua solliciteren zowel ervaring hebben aan de kant van de werkgever/recruiter en aan de kant van de sollicitant.

Vanuit die ervaring ontwikkelden wij de voorbije jaren een specifieke all-in-one aanpak die we ‘Sterker Solliciteren’ noemen. Een aanpak die alvast zijn vruchten heeft afgeworpen voor de vele mensen die bij ons een 1-op-1 coaching op zoek naar een nieuwe job hebben doorlopen. Deze aanpak is ook de basis voor het online traject ‘Sterker solliciteren’.

“Solliciteren is niet zo maar 1 ding, 1 stap die je neemt. Vandaar dat we ‘sterker solliciteren’ als een stappenplan, een traject zien. Elke stap in dit traject is van even groot belang en laat jou stap voor stap ook echt Sterker Solliciteren “ (Ann Rens)

Wat doet Sterker Solliciteren voor jou?

 • Je krijgt een sterke mindset in het solliciteren: je weet welke vacatures bij jou passen, waar je die vindt en hoe je als kandidaat het verschil kan maken.
 • Je stelt een sterk CV, krachtige motivatiebrief en idem dito LinkedIn-profiel op.
 • Je gaat goed voorbereid en vol zelfvertrouwen naar sollicitatiegesprekken en selectieproeven
 • Je kan met kennis van zaken onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden, je sollicitatie opvolgen en ja hoor zelfs je ontslag geven.
 • Sterker Solliciteren brengt jouw gewenste job binnen handbereik!

We delen al onze expertise om jou sterker te laten solliciteren en jou de job te laten bemachtigen die bij jou past!

Wat zijn de stappen in Sterker Solliciteren?

Sterker solliciteren is een totaal aanpak, een strategie.

De 8 stappen in ons traject Sterker Solliciteren zijn:

  1. Ken jezelf

  Welke jobs passen bij jou?

  2. Vacatures vinden

  Waar vind je vacatures?

  3. Jouw CV

  Hoe een sterk CV opstellen?

  4. Jouw motivatiebrief

  Maak het verschil met een sterke motivatiebrief!

  5. Jouw LinkedIn profiel

  Een LinkedIn profiel waar je mee gevonden wordt!

  6. Het sollicitatiegesprek

  Tips & tricks om sterk in gesprek te gaan.

  7. Selectietesten

  Succesvol testen doorlopen.

  8. Na je sollicitatie

  Stay or go, onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden, je ontslag geven.

  Elke stap is ook een voorbereiding op de volgende stap in het traject en je zal merken dat je gaandeweg sterker wordt in het solliciteren en je zelfkennis en zelfvertrouwen een boost krijgt.

  Hoe werkt het traject?

  In het online Sterker Solliciteren traject krijg je gedurende 3 maanden toegang tot een online platform. Hieronder vind je een overzicht van de inhoud bij elke stap.

  We blijven het platform ook actualiseren, zodat je zeker bent om steeds de meest recente info en templates te kunnen vinden.

  Videomateriaal

  Meer dan 25 filmpjes over oa hoe vacatures zoeken op LinkedIn, spontaan solliciteren, tips & tricks CV, sollicitatiegesprekken, hoe onderhandelen over je loon, tips van experten,…

  Checklists

  14 handige checklists die jou op weg helpen om na te gaan welke job bij jou past, hoe je LinkedIn profiel op te maken, hoe je voorbereiden op een sollicitatiegesprek,…

  h

  Templates

  5 Templates van CV’s in Word & Canva

  4 Templates van motivatiebrief in Word & Canva

  en zelfs een template voor je opzegbrief.

  }

  Maandelijkse opvolging

  Om er zeker van te zijn dat je niet stilvalt en om te horen hoe het met je gaat, houden we maandelijks vinger aan de pols. Zo zijn we jouw “stok achter de deur” en geraak jij écht vooruit.

  Extra materiaal

  Heel wat interessante artikels & blogs over solliciteren, CV, selectietesten,…

  En ook links naar selectietesten, voorbeelden van  assessments, je marktwaarde bepalen, je opzeg berekenen,… 

   

  w

  Experten check (optioneel)

  Als jij je CV en motivatiebrief hebt opgesteld, dan geven wij je op jouw vraag graag onze  feedback als expert hierop.

  Bonus # 1: 3D model

  Loopbaancoaching

  Toegang tot enkele van onze opdrachten loopbaanbegeleiding om met een 3D blik naar je loopbaan te kijken zodat jij helder krijgt welke jobs bij jou passen.

  Bonus # 2: Boek “Werk-wijze(r)

  Lanceringsaanbod! De eerste 20 deelnemers krijgen  dit waardevolle boek boordevol tips over solliciteren voor sollicitanten én werkgevers. Dit boek werd geschreven door niemand minder dan onze loopbaancoach Luc Deraedt. Op een speelse en heldere manier reikt Luc jou als sollicitant heel wat handvaten aan die jou de weg helpen effenen naar je toekomstige job.

  Sterker Solliciteren +?

  Nood aan extra ondersteuning in de loop van je traject? Dan kan je online coaching sessies aanschaffen. Per sessie betaal je dan 110€ (incl. BTW).

  Wat zijn de voordelen van dit online programma?

  Z

  Online traject via een digitaal platform

  Z

  Volledig op jouw tempo

  Z
  Je doorloopt het traject in je eigen vertrouwde omgeving
  Z
  Heel wat tips & tricks, templates, expertise binnen handbereik
  Z
  Alle info is 24/7 bereikbaar
  Z
  Neem je tijd: je krijgt gedurende 3 maanden toegang tot het platform
  Z
  Maandelijkse opvolging zodat jij niet stilvalt
  Z

  Een optionele expertencheck op je CV en motivatiebrief

  "

  Ik kijk heel anders naar solliciteren nu en kon met meer zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek aan gaan. Ik hield er een nieuwe job aan over!

  "

  De experten spreken uit ervaring, veel bruikbare tips en op een erg toegankelijke manier gebracht. Ook de templates zijn erg waardevol.

  "

  Checklists zijn handig om mee aan de slag te gaan. Mijn LinkedIn profiel kreeg er echt een boost door.

  "

  De maandelijkse opvolging zorgde dat ik niet stilviel. Je moet het zelf doen maar staat er wel niet alleen voor.
  FAQ

  Veelgestelde vragen

  Ik heb al zoveel geprobeerd om beter te solliciteren. Waarom zou deze methode wel werken?

  Ons traject Sterker Solliciteren bevat werkelijk alle stappen die je nodig hebt om duurzaam sterker te solliciteren. Het gaat dus niet zomaar om enkel je cv of motivatiebrief opstellen, maar jou daadwerkelijk stap voor stap te versterken als sollicitant. Een all-in-one aanpak die maakt dat jouw verhaal klopt!

  Twijfel je? Neem dan even contact om je vragen aan mij stellen en dan licht ik je toe waarom dit traject wel zal werken voor jou.

  Wanneer kan ik starten met het programma?

  Nu direct als je wil! 😊 Nadat jij je inschrijving definitief hebt gemaakt door middel van de betaling kan je direct starten met het programma.

  Is dit een online training waarbij ik alles alleen moet uitzoeken?

  Nee zeker niet, het traject is zo opgebouwd dat je het wel zelfstandig kan doorlopen maar niet alleen moet doorlopen. We vragen je maandelijks hoe het met je gaat. Zo zijn we jouw “stok achter de deur” en geraak jij écht vooruit. Je gaat het zelf doen maar niet alleen. Immers, in dit traject bieden we je optioneel ook een Experten check van je CV en motivatiebrief.

  Toch nood aan extra ondersteuning? Dan kan je ervoor kiezen om bijkomend extra individuele coaching sessies in te boeken. Deze zitten niet vervat in het standaardtraject.

  Waarom duurt het Sterker Solliciteren traject 3 maanden?

  Sterker solliciteren, dat doe je niet in een paar dagen, maar moet ook geen 6 maanden duren natuurlijk.

  De gemiddelde doorlooptijd van dit traject is daarom 3 maanden en is afhankelijk van hoeveel tijd je kan spenderen aan het traject. Jij beschikt gedurende 3 maanden over al het materiaal en kan zo zelf je eigen tempo en prioriteiten bepalen.

  Na de periode van 3 maanden nog nood aan toegang tot het traject? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is.

  Waarom zou ik betalen voor dit traject als ik heel wat tips rond solliciteren gratis kan vinden?

  Het feit dat je deze pagina aan het lezen bent, veronderstelt dat je met wat je tot nu gratis hebt gevonden toch niet helemaal geholpen bent. Met wat zoeken op internet vind je inderdaad tips en templates. Maar… dat zijn ‘losse flodders’ die je niet echt duurzaam zullen vooruithelpen. En bovendien, je vindt veel op internet, maar is het ook echt relevant, actueel en kwaliteitsvol?

  Sterker Solliciteren is juist opgebouwd als een traject waarin alle stappen aan bod komen die je nodig hebt om duurzaam sterker te solliciteren. Het gaat dus niet zomaar om enkel ‘losse flodders’ zoals je cv of motivatiebrief opstellen, maar een all-in-one aanpak opgebouwd vanuit onze expertise en ervaring. Op basis hiervan ontwikkelden wij deze specifieke aanpak die we ‘Sterker Solliciteren’ noemen. Een aanpak die alvast zijn vruchten heeft afgeworpen voor de vele mensen die bij ons een 1 op 1 sollicitatie coaching op zoek naar een nieuwe job hebben doorlopen.

  Inschrijven

  Start met Sterker Solliciteren

  Is het voor jou tijd om sterker te solliciteren? Solliciteren met minder stress en met meer succes? Gun jezelf dan dit online traject en start met Sterker Solliciteren.

  Je kan inschrijven voor 299€ voor 3 maanden toegang.

  Sterker Solliciteren

  Pin It on Pinterest