Blog

HR Analytics Beginnen? Start met een HR Dashboard!

Duik in de wereld van HR Analytics met ons POP Dashboard! In deze blog ontdek je hoe een HR-dashboard jouw organisatie kan transformeren door het optimaliseren van belangrijke HR-metrics. Leer hoe je data-gedreven beslissingen kunt nemen en krijg een exclusief inzicht in ons op maat gemaakte dashboard. Start vandaag nog met het upgraden van je HR-beleid!

Tournée Minérale of Générale ? Vaak gestelde vragen over alcohol op het werk

Tournée Minérale of Générale ? Vaak gestelde vragen over alcohol op het werk

Februari markeert de maand van Tournée Minérale, waarbij velen ervoor kiezen om een maand lang geen alcohol te drinken. Een perfecte gelegenheid om eens stil te staan bij het alcoholgebruik op de werkvloer.

Elke werkgever kan geconfronteerd worden met een medewerker die duidelijk onder invloed is van alcohol of drugs op het werk verschijnt. Werkgevers of leidinggevenden weten vaak niet hoe reageren: Wat zeg je? Zijn sancties op hun plaats? Moet er hulp geboden worden? In deze blog bekijken we enkele vaak gestelde vragen rond alcoholgebruik op de werkvloer.

Lees meer
Van Voornemens naar Werkelijkheid

Van Voornemens naar Werkelijkheid

Dacht je dat je alle ‘Goede Voornemens’ al had gezien? Think again! In deze blog ontrafel ik de mythes rondom nieuwjaarsresoluties en onthul ik de SMMARTE aanpak voor échte, blijvende verandering. Ontdek waarom SMMART-doelen beter zijn dan voornemens, en hoe doseren en consistentie de sleutel zijn tot succes. Geen quick fixes hier, alleen duurzame vooruitgang. Klaar om van voornemens naar werkelijkheid te gaan? Lees verder en ontdek jouw route naar een sterker werkjaar!

Lees meer
Als je werk je moe maakt

Als je werk je moe maakt

Werken kan soms vermoeiend zijn, wat op zichzelf geen probleem is. Maar wat als je gedurende een langere periode altijd vermoeid aan je werkdag begint? Volgens een recent onderzoek van 2022 aan de UGENT voelt 1 op de 6 werknemers zich ‘vaak’ tot ‘altijd’ mentaal uitgeput, terwijl een even grote groep zich fysiek uitgeput voelt. Bovendien geeft meer dan 1 op de 5 werknemers (22,2%) aan dat ze niet uitgerust raken nadat ze hebben gewerkt.

Lees meer
De vele gezichten van ‘Moe’ zijn

De vele gezichten van ‘Moe’ zijn

“Hoe voel je je vandaag?” Op die vraag horen we steeds vaker als reactie: “Moe”. Volgens onderzoek is het aantal Nederlanders en Belgen dat zich aanhoudend vermoeid voelt, tussen 2007 en 2018 ruim verdubbeld, van 8 naar 17 procent. Maar wat betekent het nu echt als zoveel van ons zeggen dat ze ‘moe’ zijn?

Laten we eerlijk zijn, een vermoeid gezicht wint meestal geen schoonheidsprijzen. Wallen, fronsrimpels en halfdichte ogen maken zelden de cover van een tijdschrift. Maar weet dat ‘moe’ zijn niet altijd hetzelfde betekent en ‘moe’ zijn zelf ook vele gezichten heeft.

Lees meer
7 tips voor je CV!

7 tips voor je CV!

Jouw CV  is van groot belang bij het solliciteren: het zal zorgen voor de eerste indruk die een werkgever van jou krijgt én zal bepalen of je weerhouden wordt voor het vervolg van de procedure. Ik ga het in deze blog NIET hebben over  dat er geen...

Lees meer

Pin It on Pinterest