50+ : ‘out’ op de arbeidsmarkt?

22 maart 2022 | Loopbaancoaching

50+, ‘out’ op de arbeidsmarkt? ‘Zever in pakskes’ zegt mijn gezond verstand als 50-jarige daarop, want : iemand van 50 jaar heeft vandaag nog een 17 werkjaren voor de boeg. Maar de realiteit is ook: 50+ en de arbeidsmarkt, niet altijd zo een rooskleurige combinatie als op deze foto.

Er is zeker een positieve evolutie merkbaar. Het aantal werklozen in België zowel in de groep van 50- tot 54 jarigen als 55- tot 59-jarigen daalt en dat al voor het tweede jaar op rij. De krapte op de arbeidsmarkt voor sommige vacatures maakt dat werkgevers meer open staan voor aanwervingen van 50-plussers.

Schril in contract met de daling van de werkloosheidscijfers staat echter de enorme stijging van de langdurig zieke werknemers in België, en dat in alle leeftijdscategorieën. Dus ik vrees dat euforie over de 50-plusser op de arbeidsmarkt in het algemeen wat te optimistisch is. Maar er is zeker ook geen reden om in pessimisme te vervallen.

Een nieuwe job vinden na 50: niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk!

Als ik met mijn bril van loopbaancoach kijk, dan kan ik je zeker bevestigen dat een nieuwe job vinden als 50+ misschien niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk is.

Om het wat in aantallen uit te drukken, hier in % uitgedrukt resultaten van de loopbaanbegeleidingen die ik in 2019 met 50-plussers mocht opnemen:

30% vond een nieuwe job
28% koos ervoor te blijven bij de huidige werkgever
42% is nog aan het solliciteren
Die laatste categorie, gaat dus over 50-plussers die niet meer wensen te blijven bij de huidige werkgever, maar momenteel nog geen andere job hebben gevonden. ‘Momenteel’ want solliciteren als 50+ wil wel eens wat langer duren.

Geduld is een noodzakelijke deugd.

De eerste conclusie is zeker dat als je als 50+ solliciteert, het vaak langer duurt. Ik zie regelmatig 50-plussers met minstens even goede CV’s en motivatiebrieven dan jongere sollicitanten, maar die toch niet worden uitgenodigd op een gesprek. Om te solliciteren als 50-plus, is geduld een noodzakelijke deugd. Hou voor ogen dat die nieuwe job vinden na je 50ste misschien meer tijd vraagt, maar niet onmogelijk is! Gun jezelf dus wat tijd om die nieuwe job te vinden en blijf positief.

Vooroordelen van werkgevers rond 50+

Wees realistisch: je leeftijd kan zeker een drempel zijn om te worden weerhouden voor een nieuwe job. Wat hier van de werkgeverskant in mee speelt, zijn uiteraard enkele ‘vooroordelen’ verbonden aan de rijpere leeftijd, zoals:

50-plussers zijn duur
50-plussers zijn vaker ziek
50-plussers zijn niet meer ‘mee’
50-plussers zijn niet flexibel
Tips om te solliciteren als 50-plusser

Al zijn er zeker heel wat werkgevers die niet zo eng naar 50-plussers kijken, toch kan je bij het solliciteren geconfronteerd worden met deze vooroordelen. Wat kan je hieraan doen?

Je geboortedatum niet (meer) in je CV vermelden? Dit is niet iets wat ik zal aanraden. Immers, ook als je je geboortedatum niet vermeldt, kan de rekruteerder altijd op basis van andere jaartallen ( opleiding, eerste werkervaring,..) je leeftijd inschatten.

Mijn tip is eerder dat je die ‘vooroordelen’ probeert te ontmijnen in je CV en motivatiebrief.

Concrete tips:

  • ‘50 is het nieuwe 30’…waarom niet meteen met de deur in huis vallen in je motivatiebrief of op je CV?
  • ’50 plus and fabulous’: plaats een foto die dynamiek & vitaliteit uitstraalt op je CV
  • als je weet dat je loonverwachting een mogelijk bezwaar vormt bij een sollicitatie, vermeldt hier dan iets van in je motivatiebrief.
  • En wil je alvast bewijzen dat je ‘mee’ bent: zorg voor een sterk LinkedIn profiel!

Zelf 50+ zijnde, ligt de coaching van jou als 50+er mij natuurlijk nauw aan het hart. Ben jij de kaap van 50 gepasseerd en is het tijd even te kijken wat je de komende 17 jaar professioneel nog wil doen? Boek een kennismakingsgesprek, dan vertel ik je graag waar ik jou mee kan ondersteunen.

Pin It on Pinterest

Share This